Media i vardagen

Buckingham s. 57

”As I noted at the very start of this noll, the media do not offer us a transparent ”Windows on the world” but a mediatek version of the world. They dont just present reality, they te-present it. Even egen it is cancerbesked with real life events (as combining incidents, making events into stories, and creating characters. Media representations threfore inevitably inite us to see the world in some particular ways and not others. […] as I have indicated, audiences also campare media with their own experiences, and make judgements about how ”realistic” they are, and hence how far they can be trusted.”

Han fortsätter beskriva att studera media representationer innebär att titta på olika saker som exempelvis realism, berätta sanningen, stereotyper och influenser etc.

Jag tänker på att när det nuförtiden är mycket större möjligheter för privatpersoner att nå ut med både Youtube-videor, instagramkonton etc så blir detta väldigt aktuellt. Då många konton på exempelvis instagram utger sig för att vara ”sanningen” och verkligheten så skapar det en falsk bild av verkligheten som många personer faktiskt inte granskar speciellt kritiskt. Jag tänker att den generation som jag själv tillhör, 70 och 80-talisterna har inte fått någon utbildning alls i kritiskt förhållningssätt eftersom de nya medierna kom när vi redan var vuxna. Det är en viktig grej som jag tror alla åldersgrupper bör tänka på som kommer i kontakt med media på ett eller annat sätt och det är att vi bör prata om den förljugna verklighetsbilden som tillsynes ”vanliga” människor faktiskt bygger upp. Det är viktigt därför att det annars kan leda till stress, ångest, känsla av misslyckande etc bland olika åldersgrupper. Jag tror denna diskussion är en av de grundläggande diskussionerna. Bilder som ”vad får plats i instagramrutan och vad finns utanför?” behövs verkligen!

12 thoughts on “Media i vardagen

  1. Pingback: new blog
  2. Pingback: robloxgainer
  3. Pingback: like it
  4. Pingback: Home Page
  5. Pingback: free cheats

Leave a Reply